Genel
Yaş ve daha önceki tecrübeye bağlı olarak farklı yaş gruplarına veya seviyelerine göre atölyelerimiz mevcut. Atölyelerimiz genel olarak 8-17 yaşlarını kapsamaktadır.
Örneğin 8 yaşındaki çocuğumuzun problem çözme becerisini geliştirmek, çözüme giden en kısa yolu bulması için oyunlaştırmayı kullanıyoruz. Sanal dünyada sadece izleyici değil aynı zamanda kendilerinin de o dünyanın üreticileri olabileceklerini birlikte keşfediyoruz.
14 yaşında ve daha önce herhangi bir kodlama bilgisi olmayan çocuklarımızla, fikri, tasarımı ve kodlaması kendilerine ait robotlar yapıyoruz. Geleceğin mühendislerini sektöre hazırlıyoruz. kendi yolunu bulan arabaların, hava savunma sistemlerinin çalışma mantığını anlamalarını sağlıyoruz.
Oluşturduğumuz sınıfların mevcutlarının 6'dan fazla olması mümkün değil. Bütün çocuklarımızın konuları anladığından 100% emin olarak ilerliyoruz.
Yazılım geliştirme genel olarak bir ekip çalışmasıdır. Bu güne kadar geliştirilmiş ve günlük hayatımızın bir parçası olan, yazılımların bir kısmı kişiye ait fikir filizinden çıksa bile geliştirilmesi birçok ekibin bir arada çalışmasıyla son haline ulaşır. Her disiplinde olduğu gibi yazılım geliştirmede de ekip çalışması oldukça önemlidir.
Eğitimlerimiz genel olarak Türkçe olarak yapılmaktadır ancak yazılım terimlerini Türkçe desteği olsa bile alışkanlık olması açısından İngilizce orjinalleri ile devam ediyoruz.
Ayrıca başlangıçta çocuklarımızın İngilizce seviyeleriyle ilgili tespitler yapıyoruz. Çocuklarımızın ingilizce seviyelerinin uygun olması durumunda sadece terimleri değil tüm anlatımı ingilizce olarak gerçekleştiriyoruz.
Atöylemizde bilgisayarlarımız mevcut dolayısıyla çocuğumuzun bilgisayarı olması şartı yok. Ancak yaptıklarını evde tekrar etmek için kendi bilgisayarı ile gelmesini tavsiye ediyoruz.
Yazılım tıpkı yeni bir dil öğrenmek gibidir. Farklı yazılım dilleri birbirine benzese bile kendine ait gramer yapısı (sytntax) bulunmaktadır. Tıpkı bir dilin bir seansda öğrenilemeyeceği gibi, herhangi bir yazılım dilinin de birkaç seansda öğrenilme şansı yoktur. Atöyle ile amacımız tek seferlik gösteri değil çocuklarımızın kodlamayı nasıl uygulayacakları, nerede uygulayabilecekleri yada maruz kaldıkları sanal dünyanın aslında başkaları tarafından oluşturulan bir dünya olduğu ve onların da bu dünyanın birer yaratıcısı olabileceklerini kavramalarını sağlamaktır.
Teknik
Arduino geliştirme kartları, sensörler ve motorlar dahil bütün elektronik ekipmanlar bizim tarafımızdan temin edilmektedir.
Standart konseptimiz dışında bir robot yapmak isteyen, ileride bir ormana sebep olacak fikir filizlerini engellemiyoruz. Eğer çocuğumuzun geliştirmek istediği böyle bir ihtiyacı varsa sadece ilgili sensörlerin bedelini talep ediyoruz veya kendi temininiz için rehberlik sağlıyoruz.
Oldukça geniş yelpazede sensör ve ekipmanlarımız bulunmaktadır. Ultrasonic sensörlerden, toprak nem ölçme sensörüne, aydıklık seviyesi ölçmeden, sıcaklık-nem sensörüne ve farklı motor çeşitleriyle geniş yelpazede ekipmanlarımız bulunmaktadır.
Atölye başlangıcında öncelikle geliştirme ortamının anlaşıldığını ardından ise algoritma mantığının kavrandığına emin oluyoruz. Sonraki süreçte çocuklarımızın hayal güçlerinde ışık yakacak örnek projeler yapıyoruz. Sonrası ise çocuklarımız hayal ediyor, tasarlıyor ve hayata geçiriyor. ASLA HATA YAPMAKTAN KORKMUYOR! Ekip çalışmasıyla tespit ettikleri engelleri birlikte aşıyoruz.
Fiyatlandırma
Atölyelerimiz farklı gruplarda ve farklı malzemelerle sunulmaktadır. Bu malzeme ve kullanılan yazılımın lisans ücretine göre atölye fiyatlarımız değişkenlik göstermektedir.
Detaylı bilgi için ""'lı numaradan arayabilir, whatsapp'tan yazabilir yada info@kodksaba adresine mail atabilirsiniz. Ayrıca hiçbir ücret talep etmediğimiz demo derslerine randevu alıp sonuçları birlikte görebilirsiniz.
Atölye dönemlerimiz genel olarak 4 aylık bir srüeyi, 32 saati kapsamaktadır. Toplam tutarı ödeyebileceğiniz gibi her ay başlangıcında da ödeme yapabilirsiniz.
Atölyemizde kullanacağınız yazılımlar için herhangi bir lisans ödemesi yapmanız gerekmemektedir.
Çocuklarımızın yapmış olduğu ürünlere dilerseniz atölye bitiminde ücreti karşılığında sahip olabilirsiniz. Dilerseniz atöyle boyunca kullanılacak malzemeleri kendiniz temin edebilir ve evde pratik yapmasını sağlayabilirsiniz vey kurumumuzdan temin edebilirsiniz
Çocuklarımızın hayal gücüyle oluşturdukları projelerde elektronik malzemeler dışında bazı platformalar gerekecektir. Bu platformları 3 boyutlu yazıcımız ile tasarlayıp imal ediyor ve projesiyle ilgili olan herhangi bir imalattan ücret talep etmiyoruz. .
3 Boyutlu yazıcımız ile kalıpların dışında düşünmesini destekliyor ve ilk andan son ürüne kadar tüm süreçte üretken bir nesil planlıyoruz.
Yönetimsel
Mazeretlerini bildiren çocuklarımız için telafi dersleri yapıyor ve konuyu anladıklarından emin oluyoruz. 1 dönem içinde 2'den fazla olması durumunda ise kaydını donduruyor bir sonraki dönemde kabul ediyoruz.
Uzaktan çalışma, günümüzde gittikçe yaygınlaşan bir çalışma şekli. Dolayısıyla bu çalışma biçimine aşina olmaları açısından herhangi bir problem görmüyoruz. Atölyenin tamamında yada bazı bölümlerde bu şekilde kabul sağlıyoruz.
Atölye başlangıç ve bitiş tarihi olarak sabit bir başlangıç ve bitiş tarihimiz bulunmamaktadır. Çalışma grupları oluşturduktan sonra, ilgili atölyenin süresine göre başlangıç ve bitiş tarihlerimizi oluşturuyoruz.
Atöyle başlangıç ve bitiş tarihlerinde olduğu gibi, giriş ve çıkış saatlerinde de oluşturulan gruba göre belirleniyor. Çocuğumuzun uygun olduğu okula giriş-çıkış zamanına göre veya haftasonunda gerçekleştiriyoruz.
2025 © Kod Kasaba Kod Kasaba | Kod Kasaba